Hvis det var nemt ville alle gøre det

Q: Jeg startede min virksomhed omkring et år siden, og alt går fint. Vi vokser og gør en fortjeneste, men stress ved at drive virksomheden er virkelig begyndt at komme til mig. Jeg tilbringer mere tid bekymrende end at arbejde. Nogle gange er trykket næsten mere end jeg kan tage. Jeg begynder at tænke, at jeg ikke er skåret ud til at køre min egen forretning. Har du nogen råd, der kan hjælpe mig beslutte hvad de skal gøre? –Steven S.
A: Jeg er fuld af råd, Steven, og det er helt gratis. Husk bare, at du får hvad du betaler for og jeg kan ikke blive holdt juridisk eller moralsk ansvarlige, hvis mit råd en eller anden måde lander du bag disken på McDonalds. Jeg er ikke Dr. Phil, for petesake. Jeg er kortere og har mere hår og færre penge.
Seriøst, den første ting du skal gøre er Tag et par dybe indåndinger og finde trøst i det faktum, at du ikke er den første entrepreneur at føle vægten af business verden på dine skuldre. Enhver virksomhed, herunder undertegnede, har følt eller anden måde du gør ad gangen. For nogle, det er en følelse, der opstår hver dag, især når tingene ikke går som vi ville gerne have dem til. Og tror ikke stress forsvinder magisk, hvis din virksomhed tager fart. Jeg kender mennesker, der kører multimillion dollar selskaber og de vil fortælle dig, at stressniveauet går op i forhold til størrelsen af virksomheden. De samme mennesker vil også fortælle dig, de elsker hvad de gør og ville aldrig overveje at gøre noget andet.
Forskellen mellem disse iværksættere og du, Steven, er at de har været i branchen længere og har lært at ikke kun håndtere stress, men at tage stress og omdanne det til en drivkraft. De lever af stress. Det brændsel deres kreativitet og innovation. Stress udfordrer dem, det gør dem tror, gør dem bedre iværksættere.
Jeg tror, det egentlige spørgsmål er ikke om du har hvad det kræver for at drive en virksomhed. Det virkelige spørgsmål er har du hvad det tager for at håndtere stress og drive en virksomhed. Det er to meget forskellige spørgsmål og svarene afhænger helt på dig.
Selv på bedste dage kører kan en virksomhed være utroligt stressende, ikke at nævne overvældende og udmattende. Det er kun naturligt, at der vil være tidspunkter hvor du spekulerer på, hvis det er virkelig det værd. Stille dig selv spørgsmålet “skal jeg bare få et rigtigt job” betyder blot, at din menneskelige side viser. Og som et menneske du har en begrænset tolerance for ting du ikke kan styre. Og det er virkelig, hvor stress af at være iværksætter kommer fra. Vi bekymre sig om ting vi ikke kan kontrollere. Ting som at finde nye kunder, betaler regninger, at gøre løn og tusind andre ting. Sure, vi kan sætte vores bedste for at gøre disse ting vise sig i vores favør, men vi virkelig ikke kan kontrollere resultatet.
Så vi bekymre dig. Og bekymre racer stress og stress racer tvivl og tvivl racer følelsen af at en 800 pund gorilla bruger dit bryst for en græsplæne stol. Det er kun naturligt at du er at spørge sig selv, “er det hvad jeg virkelig ønsker at gøre? Jeg har hvad det kræver for at køre min egen virksomhed?”
Jeg husker en gang klage over stress ved at drive min forretning til en ældre iværksætter. Han vinkede ad mig, ligesom han swatting en flue og sagde, “søn, hvis det var nemt, alle ville gøre det. Nu suge det op og flytte.”
Suge det op og komme videre… sandsynligvis den bedste business rådgivning jeg nogensinde har fået. Ingen fortune cookie var nogensinde så på pengene.
Min mentor veltalende pointe var dette: kører en forretning er aldrig let og altid stressende, men det gør det så dang spændende. Drive en virksomhed er som at gå et stramt reb… bagud… med dine øjne lukket… og dine bukser på brand… Mand, sikker beats arbejder for et levende, huh.
Steven, det lyder for mig som om du har hvad jeg kalder en “skraldebil øjeblik.” Det er når presset fra kører din virksomhed begynder at komme til dig og du begynder at sætte spørgsmålstegn ved om den entrepreneurielle liv er rigtige for dig. Gæld montering, dine medarbejdere faldende (eller stigende), du får den kvalme følelse i pit af din mave og du finder dig selv længsel efter den tilsyneladende enkelhed af kørsel en skraldebil.
Bemærk at skraldebil drivere: Gem din hade mail, drenge. Jeg ved du arbejder meget hårdt og jeg respektere, hvad du gør. Uden dig ville verden være et meget forskellige, meget ildelugtende sted, faktisk.
Steven, hvad der sker for dig, der er sket for os alle. Stress er årsag du at tvivle ikke kun din beslutning om at starte din egen virksomhed, men din evne til at køre det, så godt. Der er ingen tryllestav til at håndtere stress og du helt sikkert kan fjerne det helt, så du skal lære at håndtere det.
Jeg mener, at nøglen til håndtering af stress er først identificere kilden til stress, så formulere en plan til at beskæftige sig med det.
Her er hvad jeg gør. Tage en blyant og papir og liste alle de ting, der volder dig stress. For hver vare anførte Spørg dig selv: er der noget jeg kan gøre ved det? Er der noget jeg kan gøre for at ændre det fra at være et punkt af stress til et punkt af realisering? Med andre ord, er det noget jeg har kontrol over?
Understrege over ting du ikke kan styre er et totalt spild af tid. Fortæl dig selv at du brænder hjerneceller forgæves og markere elementet fra listen. Nogle mennesker har ikke denne evne. Nogle mennesker er bare naturligt født bekymrede, der ikke er tilfredse, medmindre de har noget at bekymre sig om. De svælge i bekymre dig. De arbejder i bekymre dig som en stor kunstner arbejder i maling. Selv når det går godt de bekymre sig, at himlen er ved at falde. Hvis du er en naturlig født bekymrede, Steven, vil intet siger jeg hjælpe dig med at håndtere stress.
Store, nu du har noget andet at bekymre sig om.
Næste, afgøre, om hvert punkt i stress er noget, der er sket i fortiden, der i øjeblikket sker, eller har ikke endnu – eller kan aldrig – ske. Hvis stress er fortiden, er der ikke meget du kan gøre, men forsøge at rette op på situationen, forårsager stress. Hvis det er et aktuelt problem, formulere en plan for at løse problemet og fjerne stress skaber. Og hvis du understreger over ting, der kan aldrig ske, huske hvad Mark Twain sagde: “Jeg er en gammel mand og har kendt en stor mange problemer, men de fleste af dem aldrig sket.”
Endelig, Steven, det er vigtigt at huske, at arbejde for en anden kan være lige så stressende som arbejder for dig selv. Sikker på, du behøver ikke stress (og ansvar) forbundet med at køre en virksomhed, men du vil have andre belastninger, der kan være langt værre; som umuligt arbejde frister, salgskvoter du ikke mødes, en chef der lærte hans ledelsesfærdigheder på en kæde bande, kollegaer, der ikke trække deres egen vægt, mulige fyringer, osv.
Meget få ting i livet er uden stress. Bare spørg enhver skraldet lastbilchauffør.
Her er til din succes!
Tim Knox tim@dropshipwholesale.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.