Dagsværdi med negativ vækst

Vores investering rejse kredser om at finde dagsværdien af en fælles bestand. Du kan investere i virksomheder, der vokser hurtigt og miste penge. På den anden side kan du også investere i en faldende industri virksomheder, men du kan stadig tjene penge. Investere rentabelt ikke blot afhænger af hvad du investere i, men snarere hvor meget du betaler for en given virksomhed.
Derfor, lad os se på virksomheden med negativ indtjening vækst. Hvordan vi værdsætter dem? For en 0% vækst virksomhed er P/E ratio for dagsværdien 13.4, som er lig med 7,45% afkast år og året ud. For negativ vækst firma, bør P/E ratio være lavere, da det giver mindre og mindre som året går.
Lad os prøve værdsættelse negativ vækst med den følgende antagelse. EPS-vækst er negative ti procent for de næste fem år og derefter ophold konstant. EPS for indeværende år er $ 1.00. Så, efter fem år, EPS vil komme ind på $ 0,59. Nu, dette er den konstante $ 0,59 at vi får fem år fra nu. Værdien af det cash flow i dag antager 4,5% diskontering sats er $ 0,47. Anvende P/E af 13.4, er dette selskab temmelig værdiansættes til $ 6.34. I øjeblikket, kommer indtjening per aktie ind på 1,00 dollar per aktie. Hvis du ser på aktiehandel på $ 6,00, du måske tror, at det er billigt, da det er handel på en P/E på 6. Men hvis du forventer at have negativ vækst af negative ti procent for de næste fem år, denne P/E 6 lyder ikke billige jo.
Hvis du forventer negativ vækst, omsættes selv en tilsyneladende lav P/E ratio ikke til rentable investeringer. Jeg kan tænke på lige nu er bilindustrien. Amerikanske auto maker har kæmpet i årevis for at konkurrere med sine japanske kolleger. Investorerne har prissat i negativ vækst for ganske engang nu. Hvis du ser på sige GM eller Ford, har de været handel på en tilsyneladende lav P/E ratio for flere år. Indtil i år, begge af dem har kunnet sende overskud. I år, forventes de alle at sende et tab. Moralske af historien her er at holde øje med virksomheden med lav P/E ratio.

One Reply to “Dagsværdi med negativ vækst”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.